Azt mindannyian tudjuk, hogy egy kép többet mond ezer szónál, de vajon egy animációs videó hatásában, élményszerűségében, minden érzékszervünkre ható komplexitásában mennyivel tud többet a képnél? Mérések szerint a marketing és reklám animációk kiválóan képesek támogatni a vállalatot céljai elérésében, legyen szó forgalomnövelésről, imázsépítésről, vagy akár az ügyfélszolgálat, sales-es csapat tehermentesítéséről. Lássuk, hogyan működik mindez a gyakorlatban!

 

 

 Kicsit messzebbről kell indítanunk. Tudtad, hogy a direkt reklám és az írott szöveg ideje lejáróban van? Gondolj bele: a reklám mindig rossz helyen ront rád, az üzeneteit erőszakosan sulykolja és tökéletesen átlátszó módon nyomul a legalkalmatlanabb pillanatokban. A jókor, jó helyen közzétett, célcsoportodnak érvényes és értékes tartalommal viszont nem tudsz mellélőni. A minőségi tartalom azonban, ha írott szövegről beszélünk, bár nem száll el, hatásában, hatékonyságában alul marad a színes, látványos videós tartalmakkal szemben. Ez az új „megatrend” és ezt nem mi mondjuk, de maga Mark Zuckerberg jelentette ki jó két évvel ezelőtt.

  A videó mára lekörözte a szöveget és a képet. Ma már az online világban jelen lenni kívánó szervezetek 87%-a gyárt vagy gyártat videós tartalmakat és egyre többen közülük az értékesítés támogatásának egyik kiemelt eszközeként gondolnak a videók egyik alcsoportjára, a marketing és reklám animációra. Az animáció készítés nem ördöngösség, és ma már számtalan, ingyenesen elérhető jópofa alkalmazás van erre, de egy profi animációs videó – lássuk be – ezeknél a programoknál jóval többet tud.

 

 

De mi ez a több?

 

  Mivel az animációt még viszonylag kevesen fedezték fel maguknak marketingkommunikációs eszközként, a termékedet vagy szolgáltatásodat változatosan bemutató videót, vagy videósorozatot megkülönböztetési stratégiád középpontjába helyezheted. Készülhet animáció a megrendelési, szállítási, garanciális folyamataidról; külön marketing animáció a termékedről működés közben, reklám animáció a termékelőnyökre koncentrálva, vagy arra az ügyfélproblémára, amire céged, szervezeted megoldást nyújt.

  Az animáció készítés rendkívül időigényes. Jó ötlet változatosságot vinni a cég online jelenlétébe, de elképzelhető, hogy a házi készítésű animációkra szánt idő és energia a stratégiai tervezésből fog hiányozni. Marketing és reklám animációt készíteni klassz mulatság, viszont a figyelmet megragadni, megtartani, a látogatóból érdeklődőt, az érdeklődőből vásárlót konvertálni még ezzel a játékos, szórakoztató műfajjal sem egyszerű.

  A profi történetmesélés, a szövegírás, a tempó, a ritmus, a narráció, a zene, a feliratok, az érzelmek bevonása, a vizuális ötletek, a jókor, jó helyen adagolt képi geg, a vágás, az egyediségre felhívó effektek, és az animációs videók jól átgondolt terjesztése komoly megtérülést tud hozni, követőket szerezni, közösséget építeni. Az animációs videók emberivé teszik a szervezetet, ha karakterei szerethetőek, bizalomkeltőek. Segítségükkel szívesebben kezdeményezünk interakciót az adott céggel – ami a vásárláshoz vezető út első lépcsője. Sokkal szívesebben, mintha személytelen kapcsolati űrlapokon, vagy ügyetlen chatbotok kérdéseire válaszolgatva kell azt megtennünk.

Írj nekünk és rendeld meg  a saját üzleti animációdat.