Explainer videó

★Mese animáció készítése

Tervezz eredeti mese  animációt!

Mint minden esetben, először is egy olyan ötletre van szükség, ami érdekes és izgalmas a nézők számára. Ez a legnehezebb, mert az emberek nagyon különbözőek, más és már érdekli őket, köti le a figyelmüket. Ezért fontos, hogy tudd, kinek szeretnél mesét készíteni és mit szeretnél vele elmondani!

A gyerekeknek szánt meséket a korosztályuknak megfelelő, érthető látvánnyal és történetmeséléssel érdemes elkészíteni. Míg például a formák és a színek mozgatása egy jól illeszkedő zenei aláfestéssel a legkisebbeket figyelmét köti le, a nagyobb gyerekeket már  a különböző élethelyzeteket kiegészítő történetek és tanulságok, valamint az általuk megfogalmazott kérdéseikre adott válaszok mozgatják.

Az így elkészített mese egységes hangulata és formavilága segíti a gyereknézőt is a történetek átélésében. Ez hasonló ahhoz, mint egy jó zene kiválasztása az adott alkalomhoz.

A Tihanyi faágyú meséje

Egyedi grafikai tervezéssel készült ez az animációs videó. A mese vezérfonalát  egy  narrátori hang adja. A kellő humorral fűszerezett események teszik befogadhatóvá ezt a tragikus történetet. A népmesei elemek  nosztalgikus érzést keltenek a felnőttek számára.

A mesefilmet négy hét alatt készítettük el  kész  forgatókönyv alapján.

A tihanyi faágyú igaz története

A Tihanyi faágyúról készített mese egy tanmese. Tihanyra látogatók egy csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek a Balatonra. A tihanyiak ebből a látványosságból nem húztak hasznot, nem úgy mint a szemközti szomszédjuk a Balatonfürediek, akik ezért gazdagabbak is lettek. Ezért a Tihanyi bíró, a felesége biztatására megtámadta Balatonfüredet egy faágyú segítségével. .A faágyú mivel nem volt alkalmas erre a harci cselekményre, ezért amikor elsütötték felrobbant. A robbanás hatására a tihanyiak közül egy páran meghatlak. A tihanyi bíró a robbanást követően megszólalt és győzelmet hirdetett. A győzelem következtetése az volt, hogy Balatonfüreden biztos többen haltak meg.