Explainer videó

★Mese animáció készítése

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Tervezz eredeti mese  animációt!

Mint minden esetben, először is egy olyan ötletre van szükség, ami érdekes és izgalmas a nézők számára. Ez a legnehezebb, mert az emberek nagyon különbözőek, más és már érdekli őket, köti le a figyelmüket. Ezért fontos, hogy tudd, kinek szeretnél mesét készíteni és mit szeretnél vele elmondani!

A gyerekeknek szánt meséket a korosztályuknak megfelelő, érthető látvánnyal és történetmeséléssel érdemes elkészíteni. Míg például a formák és a színek mozgatása egy jól illeszkedő zenei aláfestéssel a legkisebbeket figyelmét köti le, a nagyobb gyerekeket már  a különböző élethelyzeteket kiegészítő történetek és tanulságok, valamint az általuk megfogalmazott kérdéseikre adott válaszok mozgatják.

Az így elkészített mese egységes hangulata és formavilága segíti a gyereknézőt is a történetek átélésében. Ez hasonló ahhoz, mint egy jó zene kiválasztása az adott alkalomhoz.

A Tihanyi faágyú meséje

Egyedi grafikai tervezéssel készült ez az animációs videó. A mese vezérfonalát  egy  narrátori hang adja. A kellő humorral fűszerezett események teszik befogadhatóvá ezt a tragikus történetet. A népmesei elemek  nosztalgikus érzést keltenek a felnőttek számára.

A mesefilmet négy hét alatt készítettük el  kész  forgatókönyv alapján.

A tihanyi faágyú igaz története

A Tihanyi faágyúról készített mese egy tanmese. Tihanyra látogatók egy csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek a Balatonra. A tihanyiak ebből a látványosságból nem húztak hasznot, nem úgy mint a szemközti szomszédjuk a Balatonfürediek, akik ezért gazdagabbak is lettek. Ezért a Tihanyi bíró, a felesége biztatására megtámadta Balatonfüredet egy faágyú segítségével. .A faágyú mivel nem volt alkalmas erre a harci cselekményre, ezért amikor elsütötték felrobbant. A robbanás hatására a tihanyiak közül egy páran meghatlak. A tihanyi bíró a robbanást követően megszólalt és győzelmet hirdetett. A győzelem következtetése az volt, hogy Balatonfüreden biztos többen haltak meg.