Explainer videó

★Magyarázó animáció készítése

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Hogyan kezdd el egy magyarázó animáció készítését?

 

A hatékony magyarázó (vagy explainer) animációs videó kézzel fogható gyakorlati és hasznos információt ad át a néző számára. Különösen olyan üzleti kommunikációs feladatok megoldására alkalmasak, mint például termékek bemutatása vagy szolgáltatások ismertetése.

Ezért első lépésben az ötlet kitalálás után három fontos kérdést kell feltennünk, ha hatékony magyarázó animációt szeretnénk készíteni. Előszöri is tudnunk kell, hogy mi a probléma, mi az az információ, ami hiányzik a vásárló számára.

Összeállítottunk 3 kérdést, amit ha megválaszolunk magunknak, eredményesebben tudjuk elkészíteni videónkat! 

1. Mit szeretnénk mondani?

Ez lehet a termékkel kapcsolatos túl sok felesleges telefonhívás, vagy egy elakadt webshoposos vásárlási folyamat, esetleg egy bonyolultabb új szolgáltatás bevezetése, de olyan is előfordul, hogy kollégák gyors és hatékony képzését is egy magyarázó animációs videóval lehet a hatékonyan megoldani.

2. Kinek szeretnénk elmondani?

Jellemzően abban az esetben értünk meg valamit, ha a megfelelő szavakat, kifejezéseket használjuk. Ha például egy vásárló nem érti meg, hogy mit akarunk mondani, esetleg túl sok információt osztunk meg számára a termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, akkor esélyes, hogy csalódása miatt elhagyja a weboldalunkat. Olyan is előfordul, hogy túl kevés információt osztunk meg, hiszen az van bennünk, hogy ezt úgyis mindenki érti, és emiatt is lehetséges a továbbkattintás. Valójában nagyon nehéz pont annyi információt megosztani egy termékről vagy szolgáltatásról, amely rögtön felkelti az érdeklődést, és pont annyit segít, amennyire a vásárlónak szüksége van.
Ezek miatt alaposan meg kell ismernünk a vásárlói célcsoportunkat. Ebből a célból szoktunk létrehozni egy úgynevezett marketingperszónát, amelyben meghatározzuk azt a jellemző célcsoporttagot, aki a termékünk vagy szolgáltatásunk számára potenciális vásárló lehet.

3. Hova szeretném elhelyezni az animációs videómat?

A harmadik és a legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenni a magyarázó videó készítésénél, hogy melyik platformon szeretnénk használni a videónkat. Más szempontokat kell figyelembe venni egy YouTube-hirdetés esetén és megint mást egy Facebook vagy Instagram kampánynál, esetleg egy Tiktok hirdetésnél. Ezeket a szempontokat érdemes már az animációs videó ötletelésekor meghatározni.

Az animációs videó gyártásának folyamata

Az ötlet kitalálása után kezdődik a képes forgatókönyv, a storyboard kidolgozása, majd utána az animáció legyártása. A magyarázó videó elkészítéséhez különböző típusú animációs szoftverek használhatók, a 2D-s animációtól a mozgógrafikáig, de ezeken kívül is elérhető sokféle megvalósítás. Minden animációtípus rendelkezik egyedi megjelenéssel és hangulattal, Utolsó lépésként az animációs videót kísérő zenével és hangeffektekkel látjuk el.

Vágjunk bele közösen! Írd meg nekünk, hogy milyen ötletet szeretnél megvalósítani!

Meska.hu Hogyan találod meg? ★

A Meska.hu kézműves piacteréről készült magyarázó animáció azt mutatja meg, hogy hogyan tudnak a vásárlók hatékonyan keresni a különböző terméktípusok között. Az animációs videó a webshop hatékonyabb működését segíti, és olyan kérdésre ad  választ amivel a vásárlási folyamatot teszi gyorsabbá és kényelmesebbé. Részletes útmutatókkal és hasznos látványelemekkel mutatja be az ügyfeleknek, hogyan hozhatják ki a legtöbbet a keresési funkciókból.

Online ital piactér Easylot ★

Easylot 2D reklám animációja előre legyártott grafikai elemekből készült ezért igazán kreatív kihívást jelentett számunkra az egyedi megjelenés megtervezése. Az előre legyártott grafikai elemek időt és pénzt sorolnak a rajzolásban, viszont kevesebb teret engednek a megrendelő számára, ha egyértelmű elképzelései vannak az animációs videó készítésében.  Ezt a videót 2 hét alatt készült el. Köszönjük, hogy segíthettünk a szöveg írásban is és örülünk, hogy egy kiváló narrátort választottak a reklámfilm hangjának, és sikerült egy igen összetett terméket 90 másodpercben elmagyarázni.

OTP Bank Aranycsapat★

   Az OTP Bank számára készült magyarázó animációs videóban egy új Klubkártya bevezetésének kommunikációja volt a feladatunk. Remek példa arra, hogy a vállalkozás belső értékesítési folyamatai is megkönnyíthetőek, egy animációs videó készítésével. A munkatársak  hatékony oktatása leegyszerűsíti az új termékek vagy értékesítési folyamatok megismertetését.

E-Roller Urbanpandas★

   Az Urbanpandas  e-roller bérlést ösztönző magyarázó animáció célzottan a Budapestre érkező turistáknak szól. A környezettudatos gondolkodás hangsúlyozása és a város népszerűsítése mellett, a videókampány megmutatja, hogy mennyire célzott videó hirdetéseket tudunk elindítani az Adwords rendszerén belül. Nézd meg hogyan ösztönözheted cselekvésre ügyfeleidet a YouTube hirdetésekkel. itt