Az animációs  videó készítésében az ötlet az első lépés.

Az animációs  videó készítéséhez mindenekelőtt tudnunk kell, kiket szeretnék elérni, megszólítani. Azaz fontos, hogy ismerjük a célcsoportunk gondolkodását, akár életvitelét, fogyasztási szokásait, iskolázottságát.
Mint ahogyan akár azt is tudunk érdemes, hogy milyen vizuális környezet veszi körül a potenciális ügyfelünket, hiszen pl. más képekhez szokott egy mai 10 éves gyerek a játékokon keresztül, mint egy üzletember a céges prezentációkban.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Egy animációs videó kitalálása és ötletelése utáni gyártása az alábbi részelemekből áll.

A narrációs szöveg megírás

Fontos, hogy olyan pontosan megírt szövegek készítsünk, ami pont a lényeget ragadja meg. Ez sokszor nagyon nehéz feladat, mert mindent bele akarunk zsúfolni 1 percbe, de ne felejtsük, a kevesebb néha több. Ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor bízzuk ezt a feladatot szakértőre, aki gyorsan és pontosan elkészíti a szöveget.

Storyboard – vagy képes forgatókönyv

Segítségével a történetet tudjuk vizuálisan megjeleníteni, de még a képek mozgatásának megkezdése előtt. A storyboard egyszerűen, képregényszerűen meséli el a történetet, az animáció stílusát és az információk megértési logikáját vázolja fel.

Animáció-képek mozgatása

Egy animációs videóban az egyedileg megrajzolt vagy sablonból kiválasztott elemek életre kelnek, megmozdulnak.
Az animációban nagyon fontos, hogy olyan színeket válasszunk, amik a cégünket jellemzik. Érdemes a cég logójából kiindulni, és fontos, hogy a weboldal színeivel harmonizáljon a film.
A színek segítségével kiemelhetünk fontos információkat,
mert az a célunk, hogy a vásárlóink hatékonyan jussanak megfelelő ismerethez és az ő online vásárlásuk kényelmét szolgáljuk.

creativespot.hu

Hangfelvétel

Milyen hang illik az animációhoz? Nyilvánvalóan más és más hatása van egy mély férfi orgánumnak és egy kedves női hangnak. Az animációnk hatékonysága sokban függ attól, hogy egy képzett színész mondja föl a szöveget, vagy megelégszünk az egyik kollégánk hangjával. Nem ugyanazt az eredményt kapjuk, ráadásul egy szépen kidolgozott animációt erősít egy szépen kiművelt narrátori hang .

Kísérő zene

Választhatunk egy már előre elkészített sokak által felhasznált zenei anyagot, vagy lehetőségünk van, hogy zeneszerző segítségével egy egyedi, csak nekünk komponált zenét használjunk, amivel még érdekesebbé és kreatívabbá tehetjük az animációnkat.

Zörejek hanghatások

Az animációk sokkal élőbb lesz, ha a különböző elemeknek és karakterének hanghatása zöreje van. A sétáló ember lépteinek, a dobókocka gördüléséének vagy a víz csobogásának a hangját halljuk. Ezeket külön fel tudjuk venni, vagy az összegyűjtött zörejtárból fel tudjuk használni.