Az animációs  videó készítésében az ötlet az első lépés.

Az animációs  videó készítésében tudnunk kell kiket szeretnék elérni, megszólítani. Fontos, hogy ismerjük  a célcsoportunk  gondolkodását és, hogy milyen vizuális környezet veszi körül. pl: más képekhez szokott egy mai 10 éves gyerek a játékokon keresztül  mint egy üzletember a céges prezentációkban.

A narrációs szöveg megírás

 Fontos, hogy olyan pontosan megírt szövegek készítsünk ami pont a lényeget ragadja meg.Ez sokszor nagyon nehéz feladat, mert mindent bele akarunk zsúfolni 1 percbe. Ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több. Ha nem akarunk ezzel bajlódni akkor bízzuk ezt a feladatot szakértő aki gyorsan és kényelmesen elkészíti a szöveget.

Storyboard – vagy képes forgatókönyv

Segítségével a történetet tudjuk vizuálisan megjeleníteni még a képek mozgatásának megkezdése előtt. A stroyboard egyszerűen  képregényszerűen meséli el a történetet, az animáció stílusát és az információk megértési logikáját vázolja fel.

Animáció-képek mozgatása

Az egyedileg megrajzolt, vagy sablonból kiválasztott elemek életre kelnek, megmozdulnak. Az animációban nagyon fontos, hogy olyan színeket válasszunk amik a cégünket jellemzik. Érdemes a cég logójából kiindulni, és fontos, hogy a weboldal színeivel harmonizáljon a film. A színek segítségével kiemelhetünk fontos információkat, mert az a célunk, hogy a vásárlóink hatékonyan jussanak megfelelő ismerethez és az ő online vásárlásuk kényelmét szolgáljuk.

creativespot.hu

Hangfelvétel

 Milyen hang illik az animációhoz.? Más hatása van egy mély férfi orgánumnak és egy kedves női hangnak. Az animációnk hatékonysága sokban függ attól, hogy egy képzett színész mondja föl a szöveget, vagy megemlékszünk az egyik kollégánk hangjával. Nem ugyanazt az eredményt kapjuk. Egy szépen kidolgozott animációt erősít egy szépen kiművelt narrátori hang .

Zene

Választhatunk egy már előre elkészített sokak által felhasznált zenei anyagot, vagy lehetőségünk van, hogy zeneszerző segítségével egy egyedi csak nekünk komponált zenét használjunk, amivel még egyedibbé és kreatívabbá tehetjük az animációnkat.

Zörejek hanghatások

Az animációk sokkal élőbb lesz, ha a különböző elemeknek és karakterének hanghatása zöreje van. A sétáló ember lépteinek, a dobókocka gördüléséének vagy a víz csobogásának a hangját háljuk. Ezeket külön  fel tudjuk venni, vagy az összegyűjtött zörejtárból fel tudjuk használni.