Dinamikusan növekszik a nemzetközi piacon a marketingcélú animációs videók alkalmazása. A kreatív és reklámügynökségek is előszeretettel ajánlják ügyfeleiknek ezt az eszközt, amely egyre népszerűbb a közösségi médiaplatformokon is.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

A brit felhasználók körében végzett friss kutatások azt találták, hogy egyrészt a felhasználók 80% -a szeret animációs marketing videókat nézni. A leggyakoribb, hogy az ügyfelek üzleti eseményekről, termékekről és szolgáltatásokról kérnek animáció videós támogatást.

Ezt meg is értjük, hiszen a verbális kommunikáció kiegészítéseként megjelenő animáció leköti a figyelmet, befogadásra alkalmas tempója, kiemelései erősítik a megértést, így a marketing egyik legfontosabb célját: a termék vagy szolgáltatás, esetleg a márka támogatását.

 

5 érv, hogy érdemes alkalmazni az animációs videót a marketingtervben

1. A felhasználó hasznos tartalomként értékeli az animációs videót

A vállalkozás szakértői szerepet kaphat, amennyiben egy-egy témát, saját termékével kapcsolatban, elmagyaráz, érthetővé tesz. Ez a szakértői imázs erősíti a márkaértéket és a piaci pozíciót. 

2. Időt és energiát takarít meg a felhasználó számára

Talán nem költői kérdés, ha feltennénk saját vállalkozásunk számára azt a kérdést, hogy az ügyfelek inkább olvasnának terjedelmes információt egy-egy termékről vagy szolgáltatásról, vagy megnéznének egy maximum 5 perces magyarázó animációs videót?

3. Érthetővé teszi a márka- vagy termék- és szolgáltatásinformációt

Egy jó animációs videó egyszerűbbé és érthetővé teszi a bonyolultabb, adott esetben szakmai tartalmakat. Márpedig ha nehéz az ügyfelek számára a beérkező információ értelmezése, megértése, akkor könnyen is veszíthetjük a vásárlással kapcsolatban. Jó példa erre a YouTube-on terjedő úgynevezett tutorial videók terjedése, amelyek ugyanakkor általában túlságosan hosszúak ahhoz, hogy lekössék a nézőt.

4. Magyaráz, de nem tolja túl

A jó animációs videó megérteti a célcsoporttal a termék vagy szolgáltatás működését, valamint azt, hogy miért van szüksége rá.

Csak a lényegről, beszél, hiszen ha túlságosan hosszú lenne, könnyen otthagynák a videót. Ehhez persze kell egy jó storyboard, egy jó narrációs, kellemes, a célcsoport számára hiteles narrációs hang, valamint érthető, ergonomikus vizualitás.

5. Növeli a weboldal forgalmát

A Google kedveli a videótartalmakat, előrébb sorolja azokat a weboldalakat, amelyek használnak ilyen megoldásokat. A jól kulcsszavazott videó releváns értékkel bír a felhasználók számára. ha csak egy kulcsszó illeszkedik adott felhasználó keresési céljaihoz, könnyen kiköthet a vállalkozás weboldalán, ahol újabb értékes információkkal találkozhat.

Az animációs videó megtekintésével ráadásul hosszabb időt tölt a célcsoport a weboldalon, amit a Google szintén elismer a keresési preferenciákban.

Kutatások szerint négy fogyasztó közül jelenleg legalább egy rákeres előzetesen a YouTube-on a megvásárolni kívánt termékére. A fiatalok, tehát a jövő célcsoportjai esetében ez még nagyobb százalék.